måndag 7 februari 2011

Hannes bakar

Sockerkaka med vanilj & chokladsmak

225 gram smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Hannes egen smaksättning..
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

Smöra och mjöla en sockerkaksform på cirka två liter.
Rör det rumsvarma smöret pösigt tillsammans med sockret.
Rör ner äggen ett och ett i blandningen.
Blanda vetemjöl och bakpulver noga och rör ner i smeten.
Bred ut smeten jämt i formen och grädda kakan i 175-200 grader i cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen innan servering.

Supergod!





2 kommentarer:

  1. Den kakan ser jätte god ut, duktig du är Hannes <3 en stor kram

    SvaraRadera
  2. Den får du smaka på i morgon om du är bättre i örat och orkar komma hem till mig och leka :) Kram Hannes

    SvaraRadera